Vragen
Veelgestelde vragen èn antwoorden voor leerkrachten, gastdocenten en leerlingen.
Veelgestelde vragen èn antwoorden voor leerkrachten, gastdocenten en leerlingen.
Deelname aan de expeditie was kosteloos voor scholen. Dankzij de hulp van het bedrijfsleven kon Stichting FutureNL de Digi-klooikoffers schenken aan de deelnemende scholen. Dit was een eenmalige actie.
Geen probleem! Het lesmateriaal is zo ontwikkeld dat iedereen er mee aan de slag kan. Op de docentenpagina hebben we een handige checklist ter voorbereiding en per les een digi-les die je kunt gebruiken.
Wil je nog meer weten over programmeren, computational thinking en digitale geletterdheid? Kijk dan eens op ons online platform waar je een leerlijn digitale geletterdheid vindt en nog veel meer gratis lesmateriaal.
Om deel te nemen aan expeditie micro:bit kan je computers, laptops, chromebooks en SurfacePro’s met internetverbinding gebruiken. Helaas lukt het niet met een ipad.
Oeps. Je hebt voor deelname minimaal 1 device nodig voor een tweetal. Bij uitzondering 1 device per drietal. Mogelijk kan je hardware lenen van ouders om de expeditie uit te voeren?
Op het online platform van Stichting FutureNL vind je nog veel meer gratis lesmateriaal ten aanzien van digitale geletterdheid. Dit lesmateriaal is opgehangen aan een leerlijn digitale geletterdheid die ontwikkeld is in samenwerking met de TU Delft en Openbaar Onderwijs Groningen.
Stichting FutureNL blijft lesmateriaal ontwikkelen, ook na de expeditie. Dit vind je allemaal op ons online platform in Lesson Up. Cool!
Stichting FutureNL gelooft dat alle Nederlandse kinderen nu digitale vaardigheden moeten ontwikkelen door vanzelfsprekende interactie met technologie om later maximaal in een digitale wereld te kunnen functioneren. Stichting FutureNL draagt op een onafhankelijke manier bij aan technologie in het Nederlandse onderwijs. Hiervoor ontwikkelt de stichting leerlijnen en lesmaterialen en worden gratis CodeUren aangeboden. Stichting FutureNL werkt samen met scholen, overheden, universiteiten en bedrijfsleven om de doelstelling te bereiken. Kijk ook eens op www.futurenl.org en schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.
Via Conrad (klik hier) kan je de producten los bestellen als aanvulling op de Digi-klooikoffer. Handig!
Handig om te weten: De micro:bit gaat niet snel stuk! De bit kan tegen een stootje. Een code fout geschreven? Geen probleem. Pas de code aan of begin opnieuw. Er is geen goed of fout.
De micro:bit is een klein microcontroller-board ontwikkeld door de BBC in Engeland. Je kunt er hele toffe dingen mee doen. Zo heeft de micro:bit 25 ledjes waar je van alles op kunt laten verschijnen, een kompas, een versnellingsmeter een bluetooth antenne en de mogelijkheid om er van alles aan te koppelen. Bijvoorbeeld ledlampjes, een lichtsensor, zoemertje of een motortje. Door codes te maken in de online editor en deze op je bit te downloaden kun je de bit het werk laten doen. De micro:bit werkt op batterijen die je eraan vast koppelt. Kijk eens bij de inspiratie filmpjes! Daar vind je allerlei ideeën.
Ja, dat kan! Dat doe je hier.
Cool. Nog meer programmeren leren? Dat kan! Kijk eens op deze website. Misschien is het handig als je juf, meester of een van je ouders je even helpt met opstarten. Veel plezier.
Wauw! Wij zijn natuurlijk heel nieuwsgierig. Stuur je idee, foto’s en filmpjes aan expeditiemicrobit@futurenl.org.
Of deel het via social media:
#expeditiemicrobit
Twitter: @futureNLorg
Instagram: stichtingfuturenl
Facebook: StichtingFutureNL